Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Ємець Андрій, користувач 1ua
Андрій Ємець
Тема: Вісник Миргородської ОДПІ. Жовтень 2012

Жовтень

Увага, «гаряча лінія»  з актуальних питань оподаткування!

11 жовтня 2012 року з 10.00 до 11.00 буде проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з Наталією Володимирівною Молочко, першим заступником начальника Миргородської об’єднаної державної податкової інспекції   на тему:

Спрощена система оподаткування, обліку та звітності відповідно до норм Податкового кодексу України.  Новий сервіс для платника податків безкоштовне отримання електронного цифрового підпису для подання звітності через мережу Інтернет. Застосування узагальнюючих податкових консультацій  наданих ДПС України. Порядок заповнення  платіжних документів  на сплату платежів до бюджету. Доступ до публічної інформації та розгляд звернень громадян. Антикорупційний проект  - «Пульс податкової».

Дзвінки прийматимуться за телефоном: 5-52-61

Увага, «гаряча лінія»  з актуальних питань оподаткування!

18 жовтня 2012 року з 10.00 до 11.00 буде проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з Наталією Володимирівною Молочко, першим заступником начальника Миргородської об’єднаної державної податкової інспекції   на тему:

Спрощена система оподаткування, обліку та звітності, терміни подання звітності.  Нові сервіси для платника податків, зокрема безкоштовне отримання електронного цифрового підпису для подання звітності через мережу Інтернет. Застосування узагальнюючих податкових консультацій. Порядок заповнення  платіжних документів  на сплату платежів до бюджету. Доступ до публічної інформації та розгляд звернень громадян. Протидія корупції в органах ДПС запровадження «Пульсу податкової».

Дзвінки прийматимуться за телефоном: 5-52-61.

Безкоштовний семінар  для новостворених приватних підприємців платників податку

17 жовтня  2012 року о 10 годині  в актовому залі Миргородської об’єднаної державної податкової інспекції  буде проведено для новостворених осіб семінар практикум (тренінг). 

Тема семінару:

Оподаткування доходів, отриманих фізичною особою підприємцем від провадження підприємницької діяльності відповідно до Податкового кодексу України.

Порядок заповнення платіжних документів  на сплату платежів до бюджету.

Узагальнюючі податкові розяснення.

Переваги подання звітності в електронному вигляді та можливість безкоштовного отримання електронного цифрового підпису.

Щодо упередження фактів виплати заробітної плати «в конвертах».

Порядок звернення громадян до податкових органів.

Відповідальність за порушення СГД податкового законодавства.

Антикорупційний проект «Пульс податкової».

Інші питання.

Телефон для довідок :  5-26-65

Безкоштовний семінар  для приватних підприємців

10 жовтня  2012 року о 10 годині  в актовому залі Миргородської об’єднаної державної податкової інспекції  буде проведено для приватних підприємців  безкоштовний семінар практикум (тренінг). 

Тема семінару:

Спрощена система оподаткування у нормах Податкового кодексу України.

Порядок заповнення платіжних документів  на сплату платежів до бюджету.

Узагальнюючі податкові роз яснення.

Переваги подання звітності в електронному вигляді та можливість безкоштовного отримання електронного цифрового підпису.

Щодо упередження фактів виплати заробітної плати «в конвертах».

Порядок звернення громадян до податкових органів.

Відповідальність за порушення СГД податкового законодавства.

Антикорупційний проект «Пульс податкової».

Інші питання.

Телефон для довідок :  5-26-65

З початку року бюджет отримав додаткових 10,1 млн. грн. податку на прибуток

За 9 місяців поточного року до загального фонду державного бюджету від платників регіону, який обслуговує Миргородська ОДПІ, надійшло 30,5 млн. грн. податку на прибуток. Бюджет додатково отримав 10,1 млн. гривень.

Незважаючи на зменшення з 1 січня ставки податку на прибуток до 21 відсотка та розширення пільгового оподаткування, цьогорічні показники надходження податку на прибуток перевищили цифри 2011 року.

Серед лідерів зі сплати податку на прибуток є підприємства харчової та добувної промисловості.

Особисті зустрічі з платниками податків запорука взаєморозуміння з приватним бізнесом

Саме такої думки дотримується начальник Миргородської ОДПІ Полтавської області ДПС Олександр Петрович Зайченко, щомісячно проводячи зустрічі з представниками бізнесу. На цей  раз до діалогу були запрошені представники сільського господарства, переробної промисловості, роздрібної та оптової торгівлі. 

Мета таких заходів зрозуміла донести до кожного платника податків ті зміни та інновації, які впроваджуються в податковій, вислухати пропозиції щодо поліпшення співпраці.

Під час зустрічі  присутніх повідомили про нові сервіси, які надаються податковою службою. Акцентувалася увага на горизонтальний моніторинг. Відтепер платники податків можуть отримувати інформацію про своїх існуючих або потенційних контрагентів. Тобто кожен суб’єкт господарювання може вберегтися від співробітництва з несумлінними організаціями.

Також розглядалися питання про внесення змін до Податкового кодексу України (спрощена система оподаткування, узагальнюючі  податкові консультації). Не залишили поза увагою проблему тіньової заробітної плати та порядку заповнення платіжних документів на переказ коштів до бюджету (наказ  Міністерства фінансів України від 07.07.12 №817).

Наприкінці зустрічі платники податків отримали можливість поставити свої запитання та отримати відповіді на них. Керівник податкового органу запевнив присутніх, що робота інспекції в першу чергу спрямована на високоякісне обслуговування  всіх платників, тож двері його кабінету завжди відкриті для відвідувачів.

Про ветеранів з вдячністю.

Президентом України підтримана ініціатива Ради Організації ветеранів України щодо відзначення Дня ветерана 1 жовтня.

За  22  роки  існування податкової служби пройшло багато змін і подій в житті колективу Миргородської об’єднаної державної податкової інспекції.

В день свята своїми спогадами поділилися Петро Петрович Проскура, Швачич Ліза Соломонівна та Добряк Іван Петрович, люди,  які віддали податковій службі не один рік життя, а і частину свого  здоров’я .

Проскура Петро Петрович, перший начальник Миргородської ОДПІ, на сьогоднішній день очолює осередок асоціації ветеранів податкової служби

- Бути першим в новій справі - нелегко, - згадує Петро Петрович. - Ми розпочали роботу одночасно в двох напрямках. Перший - це забезпечення надходжень в бюджет, необхідних для фінансування потреб району, і другий - підбір кадрів, оскільки кадри забезпечують успіх будь-якої справи. Дев'ять років роботи на посаді начальника податкової інспекції - це великий і значний етап в моєму житті. В ці роки вирішувалася доля економіки України, відбувалося створення нових економічних відносин і податкової системи. Вважаю, що люди, які стояли у витоків податкової служби, сповна виконали свою місію на першому етапі становлення податкової системи і податкової служби.

Швачич Ліза Соломонівна.

- Я розпочала працювати в м.Миргороді з 4 квітня 1956 року в райфінвідділі на посаді інспектора по податкам. Моя дільниця була в селах Гаркушенці та Петрівці, які обходила пішки. Зараз це звучить якось дивно, чи не так? А в той час проживала на квартирі, спала на печі, так як в ті роки молодих спеціалістів житлом не забезпечували. З 1960 року працювала на посаді старшого інспектора державних прибутків. З цього часу у мене було підлелих 17 інспекторів по сільським радам. Проводила роботу по нарахуванню та стягненню податків, зокрема прибуткового податку, оподаткування кустарів, ремісників, служників церкви.

За час моєї роботи в податковій інспекції по місту Миргород була нагороджена подяками, грамотами, отримала звання Ветеран праці . На заслуженому відпочинку з лютого 1995 року.

Добряк Іван Петрович.

- Всього трудового стажу в мене майже 42 роки. З них 34 працював на державній службі. У жовтні 1993 року перейшов працювати в податкову інспекцію по Миргородському району і працював на посадах державного податкового інспектора, старшого державного податкового інспектора, а на пенсію у листопаді 1996 року пішов з посади головного державного податкового інспектора управління місцевих податків і зборів.

Я безпосередньо відповідав за надходження форми № 2, тобто довідок про фізичних осіб, що працювали по сумісництву. По закінченню року приймав декларації і робив перерахунок прибуткового податку. В той час комп ютерна техніка в інспекції тільки запроваджувалась і перерахунок проводився за допомогою калькулятора. Не дивлячись на те, що декларацій надходило тисячі, ця робота  проводилась завжди вчасно і я неодноразово отримував подяки від керівництва інспекції. Вміли ми не тільки добре працювати, але й добре відпочивати. В нас була добре поставлена художня самодіяльність. Був чудовий хор, який виконував українські та російські народні пісні. Ми організовували для себе свята, які проходили весело, адже в хорі з нами співали і керівники інспекції. Роки роботи в інспекції найкращі роки в моєму житті. Я щиро задоволений тим, що працював у цьому колективі.

Запрошуємо платників податків прийняти участь у опитуванні щодо оцінки діяльності органів ДПС та системи оподаткування

Державною податковою службою України разом з Асоціацією платників податків України у жовтні 2012 року проводитиметься опитування платників податків щодо оцінки діяльності органів ДПС та системи оподаткування.  

Результати опитування будуть оприлюднені у ЗМІ.

Запрошуємо платників податків взяти участь у зазначеному заході під час відвідування податкової інспекції. Довідкова інформація за телефоном 5-26-65.

Майже 60 суб’єктів господарювання  отримали ключі електронного цифрового підпису

З  метою покращення обслуговування та в цілях економії часу платників податків в Центрі обслуговування платників податків Миргородської ОДПІ  було проведено прийом реєстраційних документів та видача ключів електронного цифрового підпису.

Представник  центру сертифікації ключів при ДПС у Полтавській області спільно з працівниками сектору взаємодії із ЗМІ та громадськістю, відділу інформатизації та обліку платників податків надавали практичну допомогу при заповненні реєстраційних документів.

На сьогодні всі платники податків мають можливість безкоштовно отримати сертифікати «електронних ключів» для подачі податкової звітності в електронному вигляді  за адресою: м. Полтава,  вул. Фрунзе 155, І поверх,  тел.: 59-41-05.

Всі охочі отримати ключ електронного цифрового підпису в Центрі обслуговування платників податків Миргородської ОДПІ можуть попередньо зареєструватись за телефоном 5-21-60 або в кабінеті № 103 податкової інспекції.

В поточному році громадяни Миргородщини задекларували майже 57 млн. гривень доходів

За останніми даними на Миргородщині протягом 2012 року декларації про майновий стан  і доходи надали  1260 громадян.  Загальна сума доходів, яка вказана в деклараціях склала 56,7млн. грн., а сума нарахованого податку 1,1 млн. грн.

Правом на податкову знижку цього року скористалися 279 фізичних осіб, їм повернено 0,6 млн.грн. податку на доходи  фізичних осіб.

 

Сектор взаємодії із ЗМІ  та   громадськістю

8 листопада 2012


1


  Закрити  
  Закрити